Governance Kennisbank

Onze Governance Kennisbank is de eerste sectoroverschrijdende kennisbank voor commissarissen, toezichthouders, bestuurders, ondernemingsraden en hun adviseurs, en biedt u online toegang tot actuele en relevante onderwerpen op het gebied van governance. Lees verder

Zoekterm

Publicatie

Governance Update

Governance Update

 

Governance Update is de digitale nieuwsbrief van Nationaal Register. Deze nieuwsbrief verschijnt tien keer per jaar en gaat in op actuele ontwikkelingen op het gebied van het interne toezicht, risicomanagement, governance en gerelateerde onderwerpen. 

Best Practice
Elke uitgave buigt een panel van governancespecialisten en ervaringsdeskundigen zich over een vraag, dilemma of minicasus op het gebied van toezicht houden. Dit keer: Hoe handhaaft een commissaris zich in een wereld waarin hij door internet en social media zichtbaarder is dan ooit? BDO ontwikkelde een checklist.
Best Practice

‘Ik ben commissaris en inmiddels 63 jaar. Mijn collega- toezichthouders en ik maken zich in toenemende mate zorgen over de risico’s van cybercrime.

Best Practice
Toezichtvragen beantwoord door het governancepanel

De aandacht voor kwartaal- en halfjaarcijfers is fors toegenomen. Hoe moet de commissaris deze cijfers beoordelen? En waar moet hij verder op letten? Een checklist van Bart van Beurden, Director Corporate Governance Ernst & Young Accountants.

Kennispartners

Nationaal Register

Jan van Nassaustraat 93
2596 BR Den Haag
T 070-324 30 91
info@nationaalregister.nl

Volg ons op social media

Governance Update nieuwsbrief