Bert Groenewegen legt focus op de Nederlandse Spoorwegen en vertrekt bij Intertrust

Mutaties

President-commissaris NSI stapt op

Henk Breukink, de voorzitter van de raad van commissarissen van NSI, stelt zich niet beschikbaar voor herbenoeming voor een derde termijn. Dat betekent dat hij bij de aandeelhoudersvergadering van 21 april opstapt, meldde de beursgenoteerde vastgoedonderneming afgelopen vrijdag. Breukink vindt het momenteel een goed moment om het stokje over te dragen. 'Met Bernd Stahli is een nieuwe algemeen directeur aangetreden die met elan een nieuwe strategie heeft uitgezet en de onderneming moderniseert. De balans van NSI is gezond en de vooruitzichten zijn positief', zo verklaarde hij in een toelichting op zijn besluit. Breukink werd in 2011 commissaris bij NSI en in 2013 president-commissaris. De raad van commissarissen zal na de aandeelhoudersvergadering uit zijn midden een nieuwe voorzitter kiezen. Daarbij wordt komende tijd gezocht naar een nieuwe commissaris.

Bert Groenewegen legt focus op de Nederlandse Spoorwegen en vertrekt bij Intertrust

Bert Groenewegen treedt op 16 mei terug als commissaris bij trustkantoor Intertrust om zich te concentreren op andere professionele verplichtingen. Groenewegen trad medio september 2016 aan als nieuwe financiële topman van de Nederlandse Spoorwegen. In verband daarmee gaf hij vorig jaar zijn commissariaat bij vastgoedbelegger Wereldhave op, evenals zijn functie als voorzitter van de raad van commissarissen van de FD Mediagroep. De opengevallen plaats in de raad van commissarissen wordt ingenomen door Toine van Laack, voormalig managing director bij investeringsmaatschappij Janivo en voordien gedurende 25 jaar verbonden aan Ernst & Young.  

Evelien Bongers nieuwe toezichthouder Dianet

Per 15 februari is Evelien Bongers (53) toegetreden tot de Raad van Toezicht van Dianet. Zij is voorzitter van de raad van bestuur van Bevolkingsonderzoek Midden-West. Bongers heeft een bedrijfskundige en zorginhoudelijke achtergrond. Haar jarenlange ervaring in verschillende sectoren van de gezondheidszorg, zoals binnen de psychiatrie, (academische) ziekenhuizen, gehandicaptenzorg en publieke gezondheidszorg, zullen ten grondslag liggen aan haar bijdrage binnen de Raad van Toezicht. In het verleden werkte zij onder andere als regiodirecteur bij ’s Heerenloo, waar zij eindverantwoordelijk was voor twee orthopedische behandelcentra. Bongers heeft ruime toezichthoudende ervaring binnen de woningcorporatiesector, het onderwijs, de gezondheidszorg en bij een internationale NGO.

Twee commissarissen treden af bij de Koninklijke BAM

De raad van commissarissen van de Koninklijke BAM Groep heeft aangekondigd dat Peter Elverding en Jean-Pierre Hansen in april 2017 zullen terugtreden als commissaris.

Hansen zal aftreden wegens het aflopen van zijn benoemingstermijn en heeft daarnaast aangegeven niet voor herbenoeming in aanmerking te willen komen. Elverding legt wegens gezondheidsredenen zijn functie neer. Hij zal worden opgevolgd door Harrie Noy, voormalig ceo van Arcadis en lid van de raad van commissarissen van BAM sinds 2012.

Jan Mos toezichthouder bij Estinea

Jan Mos is op 1 januari tot de raad van toezicht van Estinea toegetreden. Dat maakt de zorgorganisatie voor mensen met een beperking in de Achterhoek en Twente bekend.

Mos (62) heeft een loopbaan in personeelsmanagement. Tot afgelopen jaar werkte hij als directeur Personeel & Organisatie bij het internationale bedrijf Vredestein dat Enschede als hoofdvestiging heeft. Daarnaast heeft Mos ruim twintig jaar ervaring als toezichthouder binnen onder andere de cultuursector, het onderwijs en de zorg.

Auteur(s)
Redactie
Dit artikel is gepubliceerd in
GU2017mrt

Nationaal Register

Jan van Nassaustraat 93
2596 BR Den Haag
T 070-324 30 91
info@nationaalregister.nl

Volg ons op social media

Governance Update nieuwsbrief