On Board

Commissarissen en toezichthouders in de media

‘Toezichthouders stonden erbij en keken ernaar’

Pieter Lakeman publiceert een zwartboek over renteswaps. Volgens Lakeman hebben banken hun mkb-klanten jarenlang verleid tot de aankoop van financieel inferieure producten. Het ontbrak de banken aan moraliteit. Toezichthouders DNB en AFM “stonden erbij en keken ernaar”. In het boek zet hij de oorzaken van de miljardenschade door renteswaps op een rij.

Eerder dit jaar probeerde Lakeman de benoeming van Tom de Swaan als voorzitter van de raad van commissarissen bij ABN Amro tegen te houden. De Swaan was tussen 1999 en 2006 financieel directeur bij de bank. In die periode zou hij volgens Lakeman verantwoordelijk zijn geweest voor € 3 miljard schade door de verkoop van renteswaps aan mkb-ondernemers.

Bron: Amweb

==

Koerswijziging positief voor beurskoers

Kees Storm, oud commissaris Unilever over de koerswijziging die Paul Polman inzette door beëindiging presentatie kwartaalcijfers.

‘Ik was er heel erg tegen, maar ik heb ongelijk gekregen.’ De beurskoers steeg de afgelopen tien jaar van 16 naar 49 euro.

Bron: NRC

==

Commissarissen druk

Twee commissarissen van Beter Bed, Els de Groot en Ronald van der Vis, leggen hun functie neer. Beide commissarissen hebben andere zakelijke verplichtingen waardoor zij de functies niet meer kunnen combineren. Els de Groot is recent voorgedragen als chief risk officer bij de Rabobank. Ook is zij lid van de raad van commissarissen van Vitens.

Ronald van der Vis was sinds 2013 commissaris bij Beter Bed, maar geeft aan andere zakelijke verplichtingen te hebben die hem meer tijd kosten.

Bron: Management Scope 

Auteur(s)
Redactie
Dit artikel is gepubliceerd in
GU2018dec

Nationaal Register

Jan van Nassaustraat 93
2596 BR Den Haag
T 070-324 30 91
info@nationaalregister.nl

Volg ons op social media

Governance Update nieuwsbrief