Yardena Shitrit nieuwe toezichthouder bij de Koninklijke Stichting Defensiemusea

Mutaties

Stichting Defensiemusea benoemt nieuw lid Raad van Toezicht

De Koninklijke Stichting Defensiemusea (KSD) verwelkomt per 30 augustus 2017 een nieuw lid van de Raad van Toezicht, mevrouw Yardena Shitrit. Hiermee is de RvT weer op volle sterkte.
Yardena Shitrit (1963) is vicevoorzitter Raad van Toezicht ROC Leiden en Lid RvT Regionale Ambulancevoorziening (RAV) Haaglanden. Momenteel is zij concern directeur Personeel & Organisatieontwikkeling van de gemeente Amsterdam. Voorheen richtte zij AGA Adviesgroep Amsterdam op, de interim- en adviesdienst van de Gemeente Amsterdam, flexibiliseerde zij een zorgorganisatie in Rotterdam en was daarna verbonden aan het Hoger Onderwijs, onder meer als directeur en decaan. In 2015 was zij directeur Noodopvang Vluchtelingen Amsterdam.

Ann Sherry stapt na anderhalf jaar op als commissaris bij ING.

Sherry was sinds 2016 lid van de raad van commissarissen van ING. Ook zat zij in de commissies nomination en Corporate Governance. Zij vertrekt per 14 september wegens persoonlijke redenen. Over een opvolger is nog niets bekend gemaakt. Sherry zal wel aanblijven als lid van de raad van commissarissen van ING Australië

Nagel nieuwe commissaris bij EY Nederland

Tanja Nagel is toegetreden tot de raad van commissarissen van accountantskantoor EY Nederland. De voormalig bestuursvoorzitter van zakenbank Theodoor Gilissen is sinds 1 september in functie, zo werd gemeld. Eerder was Nagel onder meer werkzaam voor Van Lanschot Bankiers. Naast Nagel bestaat de raad van commissarissen van EY uit voorzitter Pauline van der Meer Mohr, vicevoorzitter Steven van Eijck, Monique Maarsen en Jean-Yves Jégourel

Twee nieuwe commissarissen KPMG

KPMG heeft René Steenvoorden en Harry van Dorenmalen benoemd tot commissaris. Zij treden per 1 september 2017 toe tot de raad van commissarissen van de accoutants- en adviesorganisatie. René Steenvoorden en Harry van Dorenmalen treden per 1 september 2017 toe tot de raad van commissarissen van KPMG N.V. Van Steenvoorden is global chief digital officer en cio bij Randstad en werkte daarvoor onder meer Rabobank en Essent. Van Dorenmalen heeft 35 jaar bij IBM Corporation gewerkt, en was tussen 2005 en 2017 algemeen directeur van IBM Nederland en IBM Benelux. Daarnaast was hij chairman van IBM Europe.
 

Auteur(s)
Redactie
Dit artikel is gepubliceerd in
GU2017sep

Nationaal Register

Jan van Nassaustraat 93
2596 BR Den Haag
T 070-324 30 91
info@nationaalregister.nl

Klik hier voor ons Privacybeleid

Governance Update nieuwsbrief

Volg ons