'We hadden misschien beter moeten luisteren'

Commissarissen in de media

AkzoNobel zet eerste stappen in verbetering relatie aandeelhouders

Het was het eerste moment sinds de jaarvergadering van mei dat aandeelhouders en leiding van AkzoNobel elkaar in een formele bijeenkomst troffen. Er was veel te bespreken sinds het bod van PPG was afgewezen - en ook het nodige te lijmen, want de relatie met sommige aandeelhouders had in de woorden van president-commissaris Antony Burgmans 'averij' opgelopen. Zoiets vraagt om een gebaar. Dat had Burgmans goed begrepen. 'We hadden misschien beter moeten luisteren. En misschien het proces met meer bescheidenheid in moeten gaan.' aldus Burgmans in het FD.

De raad van commissarissen heeft inmiddels een apart comité gevormd onder leiding van ervaren bestuurder Ben Verwaaijen, met als enige taak de relatie met aandeelhouders te verbeteren. Het comité heeft niet stilgezeten. Sinds maart zijn er 350 contactmomenten geweest met aandeelhouders, en ook voor de nieuwe ceo Thierry Vanlancker, worden ontmoetingen georganiseerd. Er komen meer roadshows aan en een team van JP Morgan Cazenove is ingehuurd om het verf- en chemieconcern te helpen de relatie te herstellen. 'Het mag wat kosten en wij mogen dat weer betalen', mopperde een particuliere belegger in de zaal van het Hilton.

BRON: FD

Strukton krijgt eigen raad van commissarissen

Bouwbedrijf Strukton krijgt een eigen raad van commissarissen. Het bedrijf dat onderdeel is van het beursgenoteerde Oranjewoud heeft in overleg met financiers besloten deze nog dit jaar in te stellen. Dat meldde het bedrijf in het jaarverslag over 2016.

Daaruit bleek ook dat het bedrijf een verlenging van de financiering overeen is gekomen om zijn financiële positie te verbeteren. Deze is verlengd tot en met juni 2018. Samen met een bedrag van 15 miljoen euro van Oranjewoud zorgt dat volgens Strukton voor stabiliteit voor de toekomst. Strukton verwacht later dit jaar een herfinanciering af te sluiten met een langere looptijd, waarbij de voorwaarden voor Strukton gunstiger uitpakken.

Strukton was in 2016 goed voor een omzet van 1,9 miljard euro. Onder de streep bleef voor het bedrijf een bedrag van 13,3 miljoen euro over.

BRON: De Telegraaf

Auteur(s)
Redactie
Dit artikel is gepubliceerd in
GU2017sep

Nationaal Register

Jan van Nassaustraat 93
2596 BR Den Haag
T 070-324 30 91
info@nationaalregister.nl

Klik hier voor ons Privacybeleid

Governance Update nieuwsbrief

Volg ons