Diversiteit

Wij realiseren voor onze opdrachtgevers de benodigde en gewenste diversiteit in raden van commissarissen en raden van toezicht. Diversiteit staat sinds jaar en dag hoog bij ons in het vaandel. Niet omdat het verantwoord klinkt, maar omdat het onze diepe overtuiging is dat diversiteit bijdraagt aan een breder debat in de bestuurskamer voor volledigere en toekomstbestendigere besluitvorming.

Diversiteit is meer dan alleen man/vrouw 

Ons succes is gebaseerd op de combinatie van een uitstekende en ervaren werving- en selectieorganisatie, een uitgebreid en relevant netwerk van 10 adviseurs en een actuele database met goede kandidaten. Diversiteit heeft betrekking op leeftijdsopbouw, expertise, competenties, Nederlandse en niet-Nederlandse achtergrond en man/vrouw verhouding. 

Zo bestaan de benoemingen bij onze opdrachtgevers sinds een aantal jaren voor ruim 50% uit vrouwen, wordt de gemiddelde leeftijd van geplaatste kandidaten steeds wat lager en veranderen de gevraagde specialismen binnen de raad. 

Sinds 2002 bouwen wij aan een relevant kandidatenbestand. In de loop der jaren is door ons een aantal databanken succesvol geïntegreerd, waaronder die van CNV, FNV, NCD, Vrouwen in Beeld, Pensioenfondsen Register, Bestuursregister en Commissarissenregister. 

Search & selectie

Het uitgangspunt hierbij is dat kandidaat-leden primair beoordeeld en geselecteerd worden op basis van hun kennis, ervaring en capaciteiten. Tegelijkertijd zal de werving en selectie gericht zijn op de vorming van een zo optimaal en hecht mogelijk team – de termen compleet en complementair staan hier centraal. Tot slot wordt uitgebreid aandacht geschonken aan de benodigde diversiteit in de RvT in termen van expertise, competenties, leeftijd, man/vrouw verhouding en kandidaten met een niet-Nederlandse achtergrond. Elke voordracht zal bestaan uit kandidaten die voldoen aan de minimale eisen die het profiel stelt. Hierbij mag u van ons verwachten dat wij voortdurend oog houden op de breedte, samenstelling en achtergrond van het toezichthoudende college.

Zelf kandidaat worden?

Indien u ambitie heeft om als toezichthouder aan de slag te gaan, verzoeken wij u een recent cv met korte motivatie te sturen ter attentie van onze directeur Olaf Smits van Waesberghe naar directie@nationaalregister.nl
 

 

Nationaal Register

Jan van Nassaustraat 93
2596 BR Den Haag
T 070-324 30 91
info@nationaalregister.nl

Volg ons op social media

Governance Update nieuwsbrief