Masterclasses Commissariaat & Toezicht

Masterclasses Commissariaat & Toezicht

Up to date blijven over de governance van nu? Volg onze masterclasses en houd uw kennis op peil! Daarnaast kunt u met onze opleidingen PE-punten verdienen.

Haal het beste uit uzelf

U voegt als commissaris of toezichthouder iets toe aan uw organisatie. Dat wilt u blijven doen en waar mogelijk verbeteren. Stimulerend toezicht staat of valt immers met de kwaliteit van mensen. Strengere eisen en hogere verwachtingen, maar zeker ook de ambities van de commissarissen van nu vragen om goede opleidingsmogelijkheden. Daarom is een investering in uw eigen kwaliteiten het mooiste wat u voor uzelf en uw organisatie kunt doen.

Praktische informatie

De Masterclasses vinden in 2018 plaats op vrijdag 18 mei, vrijdag 12 oktober en vrijdag 16 november. De planning ziet u hieronder en in de brochure kunt u nadere informatie over de thema's lezen. We werken met kleine groepen met ruimte voor eigen inbreng en u ontvangt een certificaat van deelname. De deelnamekosten per masterclass van één dagdeel bedragen € 595,-, per masterclass van twee dagdelen bedragen de deelnamekosten € 995,- (exclusief 21% btw).

Locatie: Koetshuis van Kasteel de Hooge Vuursche in Baarn

Korting bij meerdere masterclasses

Bij deelname aan 2 masterclasses per persoon geldt een korting van 10% op de deelnamekosten. Geeft u zich op voor 3 masterclasses, ontvangt u 15% korting op het totaal aan deelnamekosten. 

Masterclasses op maat

Uiteraard kunnen wij voor uw volledige raad een masterclass op maat organiseren op een voor u geschikt moment. Neem voor meer informatie contact op met ons kantoor via info@nationaalregister.nl of 070 3243091.

18 mei, 12 oktober en 16 november

vrijdag 18 mei 2018

 • 09:30 uur tot 13:30 uur

  Reputatiemanagement

  In deze masterclass staan we stil bij de nieuwe tijden voor de commissaris en strategisch reputatiemanagement, zowel offline als online. En wat doe je als toezichthouder in tijden van crisis?

  Roek Lips

  (meer over deze docent)

  Roek Lips (1961) is onafhankelijk boardroom consultant, innovatief media- en leiderschapsstrateeg en publicist. Hij startte zijn carrière in de media waar hij voor verschillende omroepen werkte voordat hij in 2005 de overstap maakte naar de NPO, het bestuur van de Nederlandse Publieke Omroep. Sinds 2014 is hij onafhankelijk consultant en richt zich op het begeleiden van bedrijven en organisaties, ervaren leiders en boegbeelden voor uiteenlopende vragen op het gebied van o.a. positionering, leiderschap en reputatiemanagement. Hij werkt sectoronafhankelijk en heeft ruime ervaring in de mediawereld, overheid, zelfstandige bestuursorganen, universiteiten, ngo’s, beroepssport, gezondheidszorg en private sector. Daarnaast is hij parttime toezichthouder. Roek Lips heeft diverse publicaties op zijn naam staan, waaronder ‘Ben ik in beeld?’ over de veranderende rol van de media.

  vol
  €595,00
 • 14:30 uur tot 18:30 uur

  Strategie en toezicht

  In deze masterclass komt toezichthouden op de strategie aan de orde: welke rol speelt de RvC/RvT bij de strategische keuzes van een organisatie?

  Steven de Waal

  (meer over deze docent)

  Steven de Waal (1955) is maatschappelijk ondernemer en onafhankelijk strateeg en publicist. Hij is oprichter (2004) en voorzitter van de Public SPACE Foundation, Centre on Strategies for Public and Civil Entrepreneurs, een Denktank ter promotie van maatschappelijk ondernemerschap en actief burgerschap. Steven de Waal startte zijn carrière in de overheid (gemeente en ministerie) en was daarna (1985-2004) als extern strategieconsultant, vennoot en bestuursvoorzitter verbonden aan Boer & Croon. Andere rollen die hij vervulde: lid partijbestuur PvdA (2001-2005) en lid Investeringscommittee private equity funds. Tegenwoordig is hij o.a. voorzitter van Raden van Toezicht, o.a. in betaald voetbal, cultuursector en visitatie woningcorporaties. Steven de Waal is recent (2014) gepromoveerd op de waarde(n) van maatschappelijk leiders en geeft colleges in vele leiderschaps- en academische programma's en debatten, met name over strategie (met name in de zorg), leiderschap en governance.

  vol
  €595,00

vrijdag 12 oktober 2018

 • 09:30 uur tot 16:00 uur

  Oriëntatie op een commissariaat

  Deze interactieve masterclass is bedoeld voor professionals die zich willen oriënteren op het vak van commissaris of lid raad van toezicht.

  Trudy Blokdijk

  (meer over deze docent)

  Mr. Trudy Blokdijk adviseert en evalueert Raden van Commissarissen en Raden van Toezicht, en is daarnaast als onderzoeker en docent Bestuur en Toezicht verbonden aan TiasNimbas Business School (Universiteit Tilburg). 

  Annelies de Groot Kooijman

  (meer over deze docent)

  Annelies de Groot Kooijman (1961) is consultant van Nationaal Register op het gebied van werving & selectie, boardroomadvies en onze opleidingen. Zij is Managing Partner van Laergo B.V. en werkt als strategisch gesprekspartner voor directieleden, commissarissen en toezichthouders.

  vol
  €995,00
 • 09:30 uur tot 13:30 uur

  Interventietechniek

  Tijdens deze masterclass ontwikkelt u het vermogen om interventietechniek te herkennen en toe te passen om de gewenste resultaten te bereiken.

  Connie Tanis

  (meer over deze docent)

  Connie Tanis is werkzaam als organisatieadviseur en boardroomcoach. Zij is een van de adviseurs van Nationaal Register en in die functie belast met search en de evaluatie van raden van commissarissen en toezichthouders. 

  vol
  €595,00
 • 14:30 uur tot 18:30 uur

  De voorzitter van de Raad

  In deze masterclass worden de taakgebieden van de voorzitter onder de loep genomen en worden praktische handreikingen gegeven over inhoud en processen in vergaderingen.

  Mariëlle Rompa

  (meer over deze docent)

  Mariëlle Rompa studeerde kunstgeschiedenis in Utrecht en in een later stadium geschiedenis en economie. Na een aantal jaren in Afrika in het kader van ontwikkelingswerk volgde terug in Nederland een periode in het onderwijs. Vanaf 1990 begon een loopbaan in het bedrijfsleven. Via advieswerk, interim management en diverse directiefuncties o.a. bij de arbodienst van Philips, NS en de Rijksoverheid werd zij in 2000 directeur van ActiZ, brancheorganisatie Verpleging, Verzorging en Thuiszorg. In die periode werd zij ook commissaris bij diverse semipublieke organisaties. Na de beëindiging van haar actieve loopbaan werd zij commissaris bij zorginstellingen, een ziekenhuis, de jeugdzorg, het Reumafonds en voorzitter van de brancheorganisatie Kinderopvang. Daarnaast is zij voorzitter in stuurgroepen van diverse projecten. Leidend in al deze activiteiten is de interesse in de integrale benadering van vraagstukken in het toezicht.

  vol
  €595,00

vrijdag 16 november 2018

 • 09:30 uur tot 13:30 uur

  Informatievoorziening en stakeholderbeleid

  Deze masterclass gaat over de vraag hoe een raad tot een effectieve informatievoorziening komt en toezicht houdt op het stakeholderbeleid.

  Rienk Goodijk

  (meer over deze docent)

  Prof. dr. ir. Rienk Goodijk studeerde Bedrijfskunde aan de Universiteit Twente en promoveerde daar in 1987. Sindsdien is hij als onderzoeker en senior-consultant werkzaam bij GITP op het gebied van governance en stakeholder betrokkenheid. In 2000 is hij tevens benoemd tot bijzonder hoogleraar aan de Rijksuniversiteit Groningen. Per 1 september 2010 is Rienk Goodijk bijzonder hoogleraar Governance in de Semipublieke Sector bij TiasNimbas Business School in Tilburg. Hij heeft inmiddels diverse boeken en publicaties over governance op zijn naam staan. Daarnaast is hij lid van meerdere advies- en toezichthoudende organen.

  €595,00
 • 14:30 uur tot 18:30 uur

  Good Governance

  Wat is Governance en wanneer is sprake van Good Governance? Professionalisering lijkt het toverwoord, maar wat houdt dat in? Dat komt aan bod tijdens deze masterclass.

  Trudy Blokdijk

  (meer over deze docent)

  Mr. Trudy Blokdijk adviseert en evalueert Raden van Commissarissen en Raden van Toezicht, en is daarnaast als onderzoeker en docent Bestuur en Toezicht verbonden aan TiasNimbas Business School (Universiteit Tilburg). 

  €595,00

Nationaal Register

Jan van Nassaustraat 93
2596 BR Den Haag
T 070-324 30 91
info@nationaalregister.nl

Klik hier voor ons Privacybeleid

Governance Update nieuwsbrief

Volg ons