Good Governance

Good Governance

vrijdag 16 november 2018 - 14:30 uur tot 18:30 uur

Wat is Governance en wanneer is sprake van Good Governance? Professionalisering lijkt het toverwoord, maar wat houdt dat in? Na een periode van vooral veel aandacht voor regels en compliance, ligt nu veel meer de nadruk op een visie op toezicht en professioneel gedrag. Dat komt aan bod tijdens deze masterclass.

Onderwerpen die aan de orde komen, zijn onder andere:

  • trends en ontwikkelingen
  • wezenlijke verschillen tussen besturen en toezicht houden
  • verantwoordelijkheden en verantwoording
  • functies, taken, verantwoordelijkheden en bevoegdheden
  • aansprakelijkheid
  • transparantie, kwaliteit van toezicht, inspraak en evaluatie

Trudy Blokdijk

Mr. Trudy Blokdijk adviseert en evalueert Raden van Commissarissen en Raden van Toezicht, en is daarnaast als onderzoeker en docent Bestuur en Toezicht verbonden aan TiasNimbas Business School (Universiteit Tilburg). Ze studeerde Economie en Rechten in Amsterdam en Nijmegen, en specialiseerde zich naderhand op het gebied van Commissariaat en Toezicht. Eerder werkte ze in het bedrijfsleven, het onderwijs en de zorgsector, en was zij als Inspecteur Gehandicaptenzorg en loco Secretaris-Generaal OCW verbonden aan de Rijksoverheid.
 
Naast haar dagelijkse werkzaamheden is Trudy Blokdijk door de jaren heen actief geweest als lid van Raden van Toezicht/Commissarissen, Besturen en Adviescommissies. Momenteel is zij in deze zin betrokken bij een zevental organisaties, waaronder de Kiesraad.
€595,00

Ook op deze dag

Nationaal Register

Jan van Nassaustraat 93
2596 BR Den Haag
T 070-324 30 91
info@nationaalregister.nl

Klik hier voor ons Privacybeleid

Governance Update nieuwsbrief

Volg ons