De voorzitter van de Raad

De voorzitter van de Raad

vrijdag 12 oktober 2018 - 14:30 uur tot 18:30 uur

De voorzitter heeft een sleutelrol in de raad: bepalend voor het verloop van vergaderingen, het primaire contact met het bestuur, de motivator van het team en het gezicht van de raad naar buiten toe. In deze masterclass worden de taakgebieden van de voorzitter onder de loep genomen en worden praktische handreikingen gegeven over:

  • effectief leiden van de vergadering
  • teamsamenstelling
  • groepsprocessen en -dynamiek
  • scherp en constructief doorvragengoede oordeels- en besluitvorming

De deelnemers aan de masterclass worden uitgenodigd - indien gewenst - een casus aan te leveren, die besproken kan worden.
 

Mariëlle Rompa

Mariëlle Rompa studeerde kunstgeschiedenis in Utrecht en in een later stadium geschiedenis en economie. Na een aantal jaren in Afrika in het kader van ontwikkelingswerk volgde terug in Nederland een periode in het onderwijs. Vanaf 1990 begon een loopbaan in het bedrijfsleven. Via advieswerk, interim management en diverse directiefuncties o.a. bij de arbodienst van Philips, NS en de Rijksoverheid werd zij in 2000 directeur van ActiZ, brancheorganisatie Verpleging, Verzorging en Thuiszorg. In die periode werd zij ook commissaris bij diverse semi-publieke organisaties. Na de beëindiging van haar actieve loopbaan werd zij commissaris bij zorginstellingen, een ziekenhuis, de jeugdzorg, het Reumafonds en voorzitter van de brancheorganisatie Kinderopvang. Daarnaast is zij voorzitter in stuurgroepen van diverse projecten. Leidend in al deze activiteiten is de interesse in de integrale benadering van vraagstukken in het toezicht.

€595,00
vol

Ook op deze dag

09:30 uur tot 16:00 uur
09:30 uur tot 13:30 uur

Nationaal Register

Jan van Nassaustraat 93
2596 BR Den Haag
T 070-324 30 91
info@nationaalregister.nl

Klik hier voor ons Privacybeleid

Governance Update nieuwsbrief

Volg ons