Opleiding: High Level Toezicht

Opleiding: High Level Toezicht

Ervaren commissarissen krijgen meer oog voor de complexiteit van de organisatie, de dynamics in de top en de effectiviteit van de raad. Je komt op een punt dat je in de raad een onderscheidende bijdrage levert. Bovendien zijn de eisen aan het commissariaat verzwaard. Hierdoor verandert de kennisbehoefte. Verdieping ontstaat door interactie en onderlinge reflectie met peers. High Level Toezicht ondersteunt de ervaren commissaris in deze ontwikkeling. Het programma is specifiek gericht op mensen die hun sporen hebben verdiend in bestuur en toezicht, kennis hebben van governance en zicht hebben op de valkuilen.

Reflectie met topcommissarissen

Uniek in het programma is dat individuele deelnemers met een of meer topcommissarissen in contact worden gebracht om issues, thema’s of dilemma’s te bespreken die concreet en actueel zijn voor de persoonlijke ontwikkeling en toezichtpraktijk. Daarnaast geeft een persoonlijk assessment aan de hand van de nieuwste EQ-test aanknopingspunten voor verdere verdieping.

Opzet programma

Er zijn drie gemeenschappelijke bijeenkomsten van anderhalve dag (vrijdag gehele dag inclusief avond en zaterdagochtend) en een vierde, afsluitende bijeenkomst met diner. De plenaire groep bestaat uit maximaal 15 tot 18 deelnemers en in kleinere groepen gaat men aan de slag met reflectie. Iedere deelnemer wordt vooraf geïnterviewd om inzicht te krijgen in de wensen en persoonlijke leerdoelen en gevraagd een actueel dilemma als casus in te brengen. 

Voorjaarsgroep 2018

   
najaar '17 - voorjaar '18intake, inleveren en bespreken casus 
23 en 24 maartbijeenkomst 1 
20 en 21 aprilbijeenkomst 2 
25 en 26 meibijeenkomst 3 
29 junibijeenkomst 4
inclusief afsluitend diner & certificaten
 

Investering

De kosten voor deelname bedragen € 8.900,- exclusief btw, inclusief studiemateriaal, overnachtingen en maaltijden. Deelnemers krijgen ook kosteloos toegang tot onze Governance Kennisbank. Betaalt u (een deel van) uw opleiding zelf? Dan kunt u de kosten voor de opleiding voor uw (toekomstige) beroep in veel gevallen als aftrekpost opgeven bij uw belastingaangifte. En natuurlijk kunt u deze opleiding (deels) opvoeren voor uw PE-punten. Vraag ons vooral naar de mogelijkheden en nodige documentatie.

Meer informatie 

U kunt contact opnemen via info@nationaalregister.nl of 070-3243091 voor vragen en nadere informatie.
 
De data en prijzen op de website zijn leidend en gelden boven eventuele eerdergenoemde data en prijzen in drukwerk en e-mail.

 

Start voorjaarsgroep: 23 en 24 maart

Nationaal Register

Jan van Nassaustraat 93
2596 BR Den Haag
T 070-324 30 91
info@nationaalregister.nl

Governance Update nieuwsbrief

Volg ons