Met “kundig lef” de juiste vragen stellen als toezichthouder - Jannie Riteco over haar deelname aan High Level Toezicht

Foto Jannie Riteco

Jannie Riteco, voorzitter Raad van Bestuur van De Waerden, heeft begin dit jaar als één van de eersten deelgenomen aan ons nieuwe programma High Level Toezicht.

"Ik ben het opleidingsprogramma High Level Toezicht gaan doen omdat ik mij als toezichthouder verder wil blijven ontwikkelen. Niet zozeer met méér inhoudelijke kennis, maar vooral over hóe je die kennis gebruikt om te komen tot relevante vragen, zodat je ook echt waarde kunt toevoegen. Vragen die door ervaring vaak intuïtief bij je opkomen, maar soms toch moeilijk te stellen zijn. Daar heb ik met behulp van dit programma verdere stappen in gezet.

Het programma bestaat uit vier modules van ieder zo’n anderhalve dag. Lezingen en dialoog met boeiende sprekers worden daarbij afgewisseld met reflecties hierover in kleine groepen. Je bouwt met zo’n groepje een band op van vertrouwelijkheid, waarbinnen ook de zelf ingebrachte casuïstiek aan de orde kan komen. Door ervaringen en good practices te delen, kun je elkaar weer versterken in de positie als toezichthouder.

Wat heb ik ervan meegenomen? Dat ik met 'kundig lef' de vragen stel die ik als toezichthouder moet en wil stellen."

Nationaal Register

Jan van Nassaustraat 93
2596 BR Den Haag
T 070-324 30 91
info@nationaalregister.nl

Klik hier voor ons Privacybeleid

Governance Update nieuwsbrief

Volg ons