• Home
  • Over ons
  • Nieuws
  • Benoeming Yardena Shitrit als lid Raad van Toezicht van De Koninklijke Stichting Defensiemusea

Benoeming Yardena Shitrit als lid Raad van Toezicht van De Koninklijke Stichting Defensiemusea

De Koninklijke Stichting Defensiemusea (KSD) verwelkomt per 30 augustus 2017 een nieuw lid van de Raad van Toezicht, mevrouw Yardena Shitrit. Hiermee is de RvT weer op volle sterkte.

Yardena Shitrit (1963) is vicevoorzitter Raad van Toezicht ROC Leiden en Lid RvT Regionale Ambulancevoorziening (RAV) Haaglanden.

Momenteel is zij concern directeur Personeel & Organisatieontwikkeling van de gemeente Amsterdam. Voorheen richtte zij AGA Adviesgroep Amsterdam op, de interim- en adviesdienst van de Gemeente Amsterdam, flexibiliseerde zij een zorgorganisatie in Rotterdam en was daarna verbonden aan het Hoger Onderwijs, onder meer als directeur en decaan. In 2015 was zij directeur Noodopvang Vluchtelingen Amsterdam.

Yardena studeerde aan de Universiteiten van Haifa (communicatie en PR) en Jeruzalem (pedagogiek) en vertrok in 1990 naar Amsterdam. Aan de Universiteit van Amsterdam studeerde zij af in Communicatiewetenschappen en Bestuurskunde.

In de afgelopen jaren was zij (mede)auteur van meerdere publicaties o.a. op het gebied van cultuurverandering en modern werkgever- en werknemerschap.


Koninklijke Stichting Defensiemusea

De KSD omvat vier musea: het Nationaal Militair Museum (NMM) te Soest, het Marinemuseum te Den Helder, het Mariniersmuseum te Rotterdam en het Marechausseemuseum te Buren. De KSD stelt zich ten doel met kracht het militaire verhaal en het verhaal van militairen een plek te geven in publieke discussies door zoveel mogelijk mensen de krijgsmacht in heden en verleden te laten beleven, omdat oorlog en conflict onlosmakelijk verbonden zijn met de wereld waarin we leven en dus met ons. Daartoe wordt de collectie op aantrekkelijke en moderne wijze aan een zo groot en divers mogelijk publiek gepresenteerd.

Voor meer informatie over de defensiemusea zie www.defensiemusea.nl.  

Nationaal Register

Jan van Nassaustraat 93
2596 BR Den Haag
T 070-324 30 91
info@nationaalregister.nl

Volg ons op social media

Governance Update nieuwsbrief