Onderzoek 'Digitalisering in de boardroom'

Nationaal Register en Nederland ICT voeren onderzoek uit naar digitale transformatie op bestuurlijk niveau. Het doel ervan is inzichtelijk te krijgen hoe boards (besturen/directies, RvC en RvT) van beursfondsen, mid-market bedrijven en semipublieke organisaties, omgaan met nieuwe ontwikkelingen op het gebied van digitalisering. Zien zij digitalisering primair als een bedrijfsvoering vraagstuk of benaderen zij digitalisering meer op strategisch niveau, vanuit de implicaties die dat heeft voor de transformatie van hun business en relatie met de klant? Het gaat om eerlijke antwoorden die iets vertellen over de manier waarop in boardrooms op dit moment wordt gekeken naar, en omgegaan met, digitale transformatie.

Op 12 maart 2019 zijn de uitkomsten van het onderzoek “Nulmeting van Digitale Transformatie in Boardrooms in Nederland” uitgereikt uit aan Hans de Boer, voorzitter VNO-NCW.

Dit onderzoek, uitgevoerd door Marcel Thaens en Valerie Frissen, is een initiatief van Nationaal Register in samenwerking met Nederland ICT en gesteund door VNO-NCW. De nulmeting is uitgevoerd bij besturen/directies en RvC’s/RvT’s van beursfondsen, mid-marketbedrijven en semipublieke organisaties om te onderzoeken hoe men aankijkt tegen, dan wel omgaat met, actuele vraagstukken ten aanzien van digitalisering.

U kunt de publicatie bestellen in hardcopy of online bekijken

Lees hier het verslag van de bijeenkomst.

Nationaal Register

Jan van Nassaustraat 93
2596 BR Den Haag
T 070-324 30 91
info@nationaalregister.nl

Volg ons op social media

Governance Update nieuwsbrief