De nieuwe commissaris is professioneel en betrokken
  • Home
  • Kenniscentrum

Kenniscentrum

Nationaal Register is hét bureau in Nederland over toezichthouden en voor toezichthouders. Alle relevante en actuele kennis en best practices over het vak van toezichthouden hebben wij in huis.

De missie van Nationaal Register

Nationaal Register zorgt voor de juiste mens op de juiste plek door search en selectie, boardroomadvies en het bieden van opleidingen. Daarnaast bevordert het Kenniscentrum de kwaliteit van het commissariaat en good governance en maakt opinies, standaarden en best practices over de praktijk van het commissariaat toegankelijk.

Governance Kennisbank

Op basis van actuele thema's in de boardroom spelen wij in op informatiebehoefte van onze relaties. Wij delen onze kennis middels symposia, rondetafels en publicaties. Tien keer per jaar verschijnt de nieuwsbrief Governance Update als onderdeel van de Governance Kennisbank. De Governance Kennisbank is een unieke en sectoroverschrijdende kennisbank en biedt online toegang tot actuele en relevante onderwerpen op het gebied van Good Governance. Partners in de Governance Kennisbank zijn: BDO, Berenschot, Custom Management, EY, Van Doorne, GITP, KPMG, NVTZ en PwC.

 

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen via onze nieuwsbrief Governance Update

Governance Update is de digitale nieuwsbrief van Nationaal Register. Deze nieuwsbrief verschijnt tien keer per jaar en gaat in op actuele ontwikkelingen op het gebeid van intern toezicht, risicomanagement, governance en gerelateerde onderwerpen. Governance Update is interessant voor commissarissen, bestuurders van ondernemingen en instellingen en hun adviseurs.
Bekijk de Governance Update

Commissaris 2.0

De commissaris nieuwe stijl is een stimulans voor Good Governance. Teams worden steeds diverser van samenstelling en verjongen. De eisen nemen toe en dit vraagt om een proactieve invulling van het commissariaat. Via onze toolkit-reeks, praktijkonderzoek en bijeenkomsten ondersteunen wij de vakontwikkeling van het commissariaat, zowel in het bedrijfsleven als in de semipublieke sector.

Founding fathers

De founding fathers van de Stichting Nationaal Register zijn CNV, FNV, NCD, VCP en VNO-NCW. In samenwerking met stakeholders en toonaangevende kennispartners werkt Nationaal Register continu aan de verhoging van de kwaliteit van het commissariaat. Daarnaast delen we ervaringen uit de praktijk van het commissariaat.

Alliantie Medezeggenschap en Governance

Nationaal Register en de SER zijn de initiatiefnemers van de Alliantie Medezeggenschap en Governance (AMG) om het thema ‘medezeggenschap en governance’ hoger op de agenda te krijgen bij ondernemingsraden, raden van commissarissen en raden van bestuur. Diverse organisaties, afkomstig uit bedrijfsleven, sociale partners, de overheid en de wetenschap ondersteunen dit initiatief.

Kennispartners

De nieuwe commissaris is professioneel en betrokken

Nationaal Register

Jan van Nassaustraat 93
2596 BR Den Haag
T 070-324 30 91
info@nationaalregister.nl

Volg ons op social media

Governance Update nieuwsbrief