Governance Kennisbank

Onze Governance Kennisbank is de eerste sectoroverschrijdende kennisbank voor commissarissen, toezichthouders, bestuurders, ondernemingsraden en hun adviseurs, en biedt u online toegang tot actuele en relevante onderwerpen op het gebied van governance. Lees verder

Zoekterm

Sector

Publicatie

Governance Update

Governance Update

 

Governance Update is de digitale nieuwsbrief van Nationaal Register. Deze nieuwsbrief verschijnt tien keer per jaar en gaat in op actuele ontwikkelingen op het gebied van het interne toezicht, risicomanagement, governance en gerelateerde onderwerpen. 

Fusies & Overnames

Peter Elverding, president-commissaris van Océ, heeft de handen vol aan de overname door Canon. Ook andere toezichthouders krijgen weer te maken met toezicht op fusies & overnames.

Ondanks kritiek op de ‘fairness opinie’ wordt deze toch steeds vaker gebruikt om te beoordelen of een fusie of overname recht doet aan de belangen van aandeelhouders. PricewaterhouseCoopers verkent de rol van het toezicht bij de fairness opinie.

Governance Radar

Het bedrijfsleven heeft het afgelopen kwartaal een record geboekt in het doen van fusies en overnames. Tachtig procent van de fusies en overnames mislukt. Spelen commissarissen wel de goede rol bij de besluitvorming en het toezicht op de deals en de integratie?

Kennispartners

Nationaal Register

Jan van Nassaustraat 93
2596 BR Den Haag
T 070-324 30 91
info@nationaalregister.nl

Volg ons op social media

Governance Update nieuwsbrief