Governance Kennisbank

Onze Governance Kennisbank is de eerste sectoroverschrijdende kennisbank voor commissarissen, toezichthouders, bestuurders, ondernemingsraden en hun adviseurs, en biedt u online toegang tot actuele en relevante onderwerpen op het gebied van governance. Lees verder

Zoekterm

Thema

Publicatie

Governance Update

Governance Update

 

Governance Update is de digitale nieuwsbrief van Nationaal Register. Deze nieuwsbrief verschijnt tien keer per jaar en gaat in op actuele ontwikkelingen op het gebied van het interne toezicht, risicomanagement, governance en gerelateerde onderwerpen. 

Finance
Raden van commissarissen hebben te weinig aandacht voor de financiering en juridische eigendomsverhoudingen van de onderneming. Zeker in familiebedrijven kan dat problemen geven bij opvolgingsvraagstukken en verkoop van de onderneming, waarschuwt Herman Hovestad, vennoot van Custom Management Interim Directeuren.
Financieel Toezicht

Nieuwe Europese regels voor verslaggeving raken het oer-Hollandse voorzichtigheidsbeginsel. Dit beginsel wordt door de Europese Commissie fors ingeperkt. Hugo van den Ende, partner bij PwC, stelt dat Nederlandse bedrijven nu al moeten anticiperen op de aanstaande regels.

Family Governance & Wealth Management

Veel familiebedrijven en vermogens gaan de komende jaren over op de volgende generatie, doordat succesvolle babyboomers op een leeftijd zijn gekomen waarop ze gaan nadenken over stoppen. Jan Nieuwenhuizen, director tax bij PwC, is dagelijks bezig met bedrijfsopvolging en de fiscus.

Kennispartners

Nationaal Register

Jan van Nassaustraat 93
2596 BR Den Haag
T 070-324 30 91
info@nationaalregister.nl

Volg ons op social media

Governance Update nieuwsbrief