Governance Kennisbank

Onze Governance Kennisbank is de eerste sectoroverschrijdende kennisbank voor commissarissen, toezichthouders, bestuurders, ondernemingsraden en hun adviseurs, en biedt u online toegang tot actuele en relevante onderwerpen op het gebied van governance. Lees verder

Zoekterm

Sector

Publicatie

Governance Update

Governance Update

 

Governance Update is de digitale nieuwsbrief van Nationaal Register. Deze nieuwsbrief verschijnt tien keer per jaar en gaat in op actuele ontwikkelingen op het gebied van het interne toezicht, risicomanagement, governance en gerelateerde onderwerpen. 

Pensioenproblematiek

De media buitelen momenteel over elkaar heen om de problemen rond de pensioenfondsen te beschrijven.

Pension Fund Governance

De afgelopen jaren is de noodzaak van pension fund governance sterk in de belangstelling komen te staan. Van besturen van pensioenfondsen wordt goede governance en een heldere verantwoording verwacht. Zo zijn pensioenfondsen  verplicht een verantwoordingsorgaan in het leven te roepen.

De verplichtingen voor pensioenen en andere employee benefits maken een steeds groter deel uit van het balanstotaal van ondernemingen. Dat gaat gepaard met toenemende financiële risico’s en kwetsbaarheid. Alle reden voor meer aandacht van commissarissen voor pensioenen, aldus Mercer.

AEX- en AMX-ondernemingen hebben te maken met hoge kosten en grote risico’s voor hun pensioenverplichtingen in Nederland en andere landen, blijkt uit onderzoek van Mercer.

Kennispartners

Nationaal Register

Jan van Nassaustraat 93
2596 BR Den Haag
T 070-324 30 91
info@nationaalregister.nl

Volg ons op social media

Governance Update nieuwsbrief