Governance Kennisbank

Onze Governance Kennisbank is de eerste sectoroverschrijdende kennisbank voor commissarissen, toezichthouders, bestuurders, ondernemingsraden en hun adviseurs, en biedt u online toegang tot actuele en relevante onderwerpen op het gebied van governance. Lees verder

Zoekterm

Sector

Publicatie

Governance Update

Governance Update

 

Governance Update is de digitale nieuwsbrief van Nationaal Register. Deze nieuwsbrief verschijnt tien keer per jaar en gaat in op actuele ontwikkelingen op het gebied van het interne toezicht, risicomanagement, governance en gerelateerde onderwerpen. 

Toezichtdynamica: balanceren tussen vertrouwen en afstand
Marc van Ooijen schoof voor zijn promotiestudie een jaar lang aan bij vergaderingen tussen raad van toezicht en raad van bestuur van drie zorginstellingen. Het leverde het proefschrift 'Toezichtdynamica, een exploratief kwalitatief onderzoek naar het functioneren van Raden van Toezicht in de gezondheidszorg' op.
Congresverslag

‘Waar was het gezond verstand toen de toezichthouders van een woningcorporatie hun directeur ongehinderd in een Maserati lieten rondrijden? Wie is er zo moedig om de directeur aan te spreken op diens gebrekkige overlegvaardigheden?

Kennispartners

Nationaal Register

Jan van Nassaustraat 93
2596 BR Den Haag
T 070-324 30 91
info@nationaalregister.nl

Volg ons op social media

Governance Update nieuwsbrief