Ton van Veen nieuwe commissaris PSV

Mutaties

Ton van Veen wordt commissaris PSV

Ton van Veen, CFO van Jumbo Supermarkten, heeft Jan Hommen opgevolgd als commissaris bij PSV. Jan Hommen stelde zich niet beschikbaar voor herbenoeming. Hommen kwam vier jaar geleden in de raad van commissarissen van PSV als opvolger van ASML-CEO Peter Wennink. De club wil ook nog een opvolger benoemen voor Hans van Breukelen, die als 'voetbalman' bij de toezichthouders een rol vervulde. Hij is inmiddels vertrokken naar de KNVB.

Boskalis draagt Ilona Haaijer voor als commissaris

Ilona Haaijer is voorgedragen als lid van de Raad van Commissarissen van Koninklijke Boskalis Westminster. Met de benoeming van Haaijer wordt de raad uitgebreid van zes naar zeven leden.  De benoeming wordt op 10 november 2016 voorgelegd aan de Algemene Vergadering van Aandeelhouders. Ilona Haaijer is President & CEO van DSM Food Specialties en lid van de Business Council van DSM N.V. Daarvoor werkte zij onder andere als President bij DSM Personal Care en als CEO van Philips AVENT.

Duran weg als commissaris Unibail-Rodamco

José Luis Duran is per 4 oktober 2016 teruggetreden als commissaris van Unibail-Rodamco. Duran was sinds 2011 lid van de raad van commissarissen van het vastgoedfbedrijf. Unibail-Rodamco zal een kandidaat voor de positie van Duran voorstellen tijdens de aandeelhoudersvergadering in 2017.

Dirk Jan van den Berg nieuwe commissaris bij FMO

Dirk Jan van den Berg is sinds 27 september 2016 lid van de Raad van Commissarissen van ontwikkelingsbank  FMO. Van den Berg is voorzitter van de Raad van Bestuur van Sanquin Bloedvoorziening. Ook is hij lid van de Raad van Commissarissen van Gasunie. Daarvoor was hij voorzitter van het College van Bestuur van TU Delft. Jean Frijns, president-commissaris van FMO, zegt dat FMO goed van deze unieke combinatie van kennis en vaardigheden kan profiteren, zeker op het gebied van overheidsrelaties, corporate public affairs en buitenlands beleid.

Auteur(s)
Redactie
Dit artikel is gepubliceerd in
GU2016okt

Nationaal Register

Jan van Nassaustraat 93
2596 BR Den Haag
T 070-324 30 91
info@nationaalregister.nl

Volg ons op social media

Governance Update nieuwsbrief