Strijd binnen rvc voetbalclubs

Commissarissen en toezichthouders in de media

Feyenoord moet op zoek naar een nieuwe algemeen directeur. Jan de Jong maakt woensdagmiddag bekend dat hij de Rotterdamse club na twee jaar weer gaat verlaten. Daarmee ziet Feyenoord in korte tijd opnieuw een directeur vertrekken. In maart werd al bekend dat technisch directeur Martin van Geel, inmiddels werkzaam bij Willem II, er na acht jaar mee ophield in De Kuip. Vier maanden later vertrekt dus ook De Jong. Volgens De Jong is een verschil van inzicht met de raad van commissarissen de reden van zijn vertrek. 'Feyenoord staat voor een aantal belangrijke beslissingen aangaande de toekomst van de club. In een aantal van die te nemen beslissingen kan ik mij niet vinden.' (Bron: VI)

==

Meer voetbalnieuws:

Er is een verschil van inzicht ontstaan tussen de Raad van Commissarissen en de Directie van SC Cambuur over de wijze van besturen van de club. Helaas is gebleken dat dit verschil onoverbrugbaar is. Om deze reden hebben de voorzitter van de RvC, Johan Schikker, en 2 leden, Rudy Douma en Jan Koster, het stichtingsbestuur van de club laten weten dat zij hun lidmaatschap van de RvC per direct beëindigen. In goed overleg tussen de Commissarissen en het Stichtingsbestuur is afgesproken dat Jan Koster de komende maanden de lopende commissariaat-zaken op een correcte wijze zal overdragen. Het Stichtingsbestuur zal een nieuwe RvC formeren. Het Stichtingsbestuur heeft inmiddels uit haar midden Gerrit Krol toegevoegd aan de RvC als tijdelijk lid. De RvC wordt verder gecompleteerd door zittend RvC-lid Bert Hollander. Hiermee voldoet de RvC voor de komende maanden aan het statutair minimum aantal van 3 commissarissen. (Bron: cambuur.nl)

==

Supermarkt Marqt wil het anders gaan doen

Alle leden van de raad van commissarissen van supermarktketen Marqt zijn opgestapt, vanwege een herstructurering en strategieverandering van het bedrijf. Het orgaan bestond uit vertegenwoordigers van de aandeelhouders. Marqt overweegt nu een nieuwe vorm van toezicht, waarbij niet alleen aandeelhouders in de raad van commissarissen zitten. De aangepaste strategie zou daarnaast onder meer bestaan uit nieuwe samenwerkingen met andere marktpartijen. (Bron: RTL Z)

==

Commissarissen onmisbaar?!

Volgens de regels voor goed ondernemingsbestuur is acht jaar zitten genoeg voor een commissaris. Maar daar komt weinig van terecht. Is het de macht? Het geld? Is hun werk als commissaris bij een beursgenoteerde onderneming te spannend om te stoppen? Of zijn ze als commissaris eigenlijk onmisbaar, zoals hun collega-commissarissen en de bedrijven zelf zeggen?

Feit is dat opvallend veel commissarissen langer aanblijven dan de acht jaar die de regels voor goed ondernemingsbestuur aanbevelen. Feit is ook dat de meeste beleggers daar zonder morren mee akkoord gaan. Niet elke aandeelhouder, overigens. De Nederlandse overheid heeft als aandeelhouder in staatsbedrijven (Gasunie, NS, Tennet) een maximumtermijn van acht jaar voor commissarissen, schrijft minister van Financiën Wopke Hoekstra (CDA) in het vorige maand gepubliceerde jaarverslag staatsdeelnemingen over 2018. Lees verder(Bron: NRC.nl)

Geen rvc

Na de banken en de accountantsorganisaties zullen ook de grote advocatenkantoren hun huis op orde moeten brengen en hun bestuur professionaliseren. Veelzeggend: in Nederland heeft geen enkel groot advocatenkantoor een volwassen raad van commissarissen.(Bron: Joris Polman in het FD)

Sector

Er zijn geen kennisbankitems gevonden.

Als u gefilterd heeft op sector én op thema, dan werkt het beter om of alleen op sector of alleen op thema te filteren.