Over intensieve jaren, een missie op je 62e en forse tegenwind

On Board
Commissarissen in de media

'Rabobank was een dagtaak'

Wout Dekker stopt na één termijn van vier jaar als president-commissaris van de Rabobank, waar twee termijnen gebruikelijk zijn. Zijn voorgangers maakten altijd de tien jaar vol als voorzitter. Ter compensatie: Dekkers jaren waren wel zeer intensief. 'Ik ben er een groot voorstander van dat beide partijen na één termijn een serieuze evaluatie doen. Het was een mooi moment met de aanpassing van de governancestructuur en het strategisch kader. Het staat goed, al moet er nog veel gebeuren. Ik ben gaan zitten en heb me afgevraagd: was het wat ik ervan verwachtte? En wat wil ik verder? En wat voor leiderschap? De Rabo heeft me de afgelopen jaren heel veel tijd en energie gekost, meer dan vooraf gedacht. Na het beruchte jaar 2013 heb ik eigenlijk twee jaar als executive chairman geopereerd. Gelukkig heb ik nimmer klachten gehoord bij mijn andere commissariaten, bij Randstad en het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie. Maar ik wil nu echt graag een breder portfolio van activiteiten bouwen', aldus Dekker in Het Financieele dagblad.

***

‘Ik heb weer een missie, en dat op mijn 62ste’

Dat zegt Henk Kivits in Het Financieele Dagblad. De inmiddels 62-jarige schei- en natuurkundige, die onder meer directeur van KPN Multimedia is geweest, van Sport7, Holland Casino en Stage Enterainment, is nu drie jaar voorzitter van de raad van commissarissen van de Eredivisie en twee jaar directeur van cateringbedrijf Van den Boer Groep. Als hij over de invloed van voeding op de gezondheid begint, is hij haast niet te stoppen. Aan het einde van het interview verontschuldigt hij zich er nog over. ‘Ik weet niet hoe het komt, maar in alle gesprekken die ik tegenwoordig voer, heb ik het daar binnen vijf minuten over.’ In 2013 leverde Maison Van den Boer in een pilotproject hoogwaardige maaltijdcomponenten aan de oncologie-afdeling van het RadboudUMC in Nijmegen. Nu wordt het idee achter FoodforCare voor het eerst toegepast in een van de vele restaurants van De Efteling, het attractiepark waar Kivits president-commissaris is.

***

Modebedrijf McGregor krijgt uitstel van betaling

Het Nederlandse modebedrijf McGregor Fashion Group, bekend van de McGregor-winkels en Gaastra, heeft uitstel van betaling aangevraagd en verkregen. Ook de bijbehorende modeketen Adam Menswear, verkeert in surseance van betaling. McGregor heeft circa 150 winkels in Nederland, België en Duitsland. Eind april trad nog een nieuwe topman aan bij McGregor. De Italiaan Armin Broger nam het toen over van oprichter Jeroen Schothorst, die overstapte naar de raad van commissarissen van het bedrijf. In december vorig jaar maakte McGregor een schuldsanering bekend, de wisseling aan de top hing hiermee samen. Schothorst is aandeelhouder van het bedrijf, samen met investeerder Marcel Boekhoorn, financieel directeur Ben Kolff en zakenbank NIBC.
In april gaf Schothorst in Quote nog aan dat het bedrijf er goed voorstond na een aantal jaren last te hebben gehad van forse tegenwind.

Bron: Het Financieele Dagblad en Quotenet

Auteur(s)
Redactie
Dit artikel is gepubliceerd in
GU2016jun

Nationaal Register

Jan van Nassaustraat 93
2596 BR Den Haag
T 070-324 30 91
info@nationaalregister.nl

Volg ons op social media

Governance Update nieuwsbrief