Nancy Mac Gillavry nieuwe commissaris BOM Holding

Mutaties

Nancy Mac Gillavry nieuwe commissaris BOM Holding

De algemene vergadering van BOM Holding B.V. (de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij) heeft Nancy Mac Gillavry vorige week benoemd als lid van de raad van commissarissen na een succesvolle wervingsprocedure door Nationaal Register.
Mac Gillavry, momenteel werkzaam als Senior Director Strategic Sourcing & Procurement bij ASML, treedt per 1 juli toe tot de rvc en is benoemd voor een termijn van vier jaar.
“Nancy Mac Gillavry heeft ruime internationale bedrijfservaring opgebouwd bij ASML, een boegbeeld van de Brabantse maakindustrie”, zegt Jan Hommen, president-commissaris van de BOM. “Nancy is een enthousiaste persoonlijkheid, begrijpt snel de grote lijnen en beschikt over een sterk ontwikkeld strategisch en analytisch vermogen. Met haar financiële achtergrond biedt zij een waardevolle aanvulling op de gewenste deskundigheid binnen de rvc, terwijl ook de diversiteit wordt versterkt.”

KPN draagt Edzard Overbeek voor als commissaris

De Raad van Commissarissen van KPN draagt Edzard Overbeek voor ter benoeming tot lid van de Raad van Commissarissen. De benoeming zal worden voorgedragen tijdens een Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders.
Edzard Overbeek is Chief Executive Officer van HERE Technologies en heeft verder geen commissariaten. In het verleden is hij 16 jaar werkzaam geweest bij Cisco in verschillende managementfuncties.
“Wij zijn verheugd Edzard te nomineren voor de Raad van Commissarissen. Zijn aanwezigheid zal bijdragen tot onze kennis van de internationale communicatie-industrie, nieuwe bedrijfsmodellen en trends in digitalisering” aldus Duco Sickinghe, voorzitter van de Raad van Commissarissen.

Pikante benoeming: na Kok wordt ook Balkenende commissaris bij ING

Jan Peter Balkenende (CDA) wordt commissaris, Hans Wijers (D66) treedt toe tot raad
ING begint op een opvanghuis voor oud-toppolitici te lijken. Na voormalig premier Wim Kok (PvdA) zal nu voormalig premier Jan Peter Balkenende (CDA) commissaris worden van de grootste Nederlandse bank. Ook ex-minister Hans Wijers (D66) treedt toe tot de raad en wordt volgend jaar zelfs gepromoveerd tot president-commissaris. Gezien het feit dat ING 2.300 banen schrapt, noemt het CNV het een merkwaardig besluit. 'Waar is de menselijke maat gebleven?' 'De beslissers bij ING hebben de empathie van een diepvrieskist', vindt FNV-bestuurder Gerard van Hees.

Oprichter Duinrell treedt terug

Bij het landgoed en pretpark Duinrell in Wassenaar wordt een bladzijde omgeslagen. Bij het bekende familiebedrijf neemt de oprichter-eigenaar nu definitief afstand. De 88-jarige Hugo van Zuylen van Nijevelt treedt op 1 november terug als commissaris.

Zoon Roderick van Zuylen, die nu nog met zijn broer Philip belast is met de dagelijkse leiding van Duinrell, neemt de taak van zijn vader over en wordt commissaris in een nieuw te vormen raad van commissarissen. Philip van Zuylen zal samen met twee adjuncts de directie gaan vormen.

Auteur(s)
Redactie
Dit artikel is gepubliceerd in
GU2017jun

Nationaal Register

Jan van Nassaustraat 93
2596 BR Den Haag
T 070-324 30 91
info@nationaalregister.nl

Volg ons op social media

Governance Update nieuwsbrief