Henk Rottinghuis nieuwe commissaris BAM Groep

Mutaties

Henk Rottinghuis nieuwe commissaris BAM Groep

BAM Groep heeft bekendgemaakt Henk Rottinghuis voor te willen dragen als nieuw lid van de raad van commissarissen. Henk Rottinghuis was van 2001 tot 2010 ceo van Pon Holdings. Na zijn terugtreden bij Pon Holdings bekleedde hij verschillende commissariaten, waaronder bij Royal Bank of Scotland, Blokker en Stork. 

Bron: Management Scope

==

ASM International draagt nieuwe commissarissen voor

Chiptoeleverancier ASM International (ASMI) draagt Monica de Virgiliis en Didier Lamouche voor als nieuwe leden van de raad van commissarissen. Ulrich Schumacher vertrekt aan het einde van zijn termijn. Hij is dan twaalf jaar commissaris geweest. 
De Virgiilis heeft ruim ervaring in de chipsector onder meer bij Infineon en STMicroelectronics. Lamouche was bij dat laatste bedrijf operationeel directeur en werkte onder meer ook bij de chiptak van IBM en bij Altis Semiconductor, een samenwerkingsverband tussen IBM en Infineon. 
De Virgiilis en Lamouche worden volgens planning benoemd bij de aandeelhoudersvergadering op 18 mei. Dan treedt Schumacher af.

Bron: IEX Nieuws

==

Helen Weir nieuwe commissaris Ahold Delhaize

Ahold Delhaize heeft bekendgemaakt voornemens te zijn Helen Weir te benoemen als nieuw lid van de raad van commissarissen. Helen Weir is momenteel non-executive drector bij Superdry en Just Eat. Zij heeft aangegeven haar functie als non-executive director bij Just Eat neer te leggen na de overname van het bedrijf door Takeaway.com.
In het verleden was Weir werkzaam als cfo bij onder andere Marks and Spencer, Lloyds Banking Group en Kingfisher plc.

Bron: Management Scope

==

Edwin Huizing nieuwe voorzitter bestuur Stichting Tropenbos International

Per februari is Edwin Huizing benoemd als voorzitter bestuur van de Stichting Tropenbos International. Edwin Huizing is sinds 2013 algemeen directeur van HIVOS: Humanistisch Instituut voor Ontwikkelingssamenwerking.

==

Heijmans draagt Gerrit Witzel als commissaris voor

Heijmans heeft het voornemen om tijdens de algemene vergadering van aandeelhouders in april Gerrit Witzel te benoemen als nieuwe commissaris voor de duur van vier jaar. Witzel zal Rob van Gelder opvolgen, die heeft aangekondigd per 15 april af te treden als commissaris van Heijmans. Gerrit Witzel heeft jarenlange ervaring in de bouwsector. Zo startte hij zijn carrière bij Ballast Nedam, waarna hij ceo bij Strukton werd. In 2008 stapte hij over naar Heijmans, waar hij vice-voorzitter van de raad van bestuur was, voorzitter van de raad van beheer en tot 2019 adviseur.

Bron: Management Scope

Auteur(s)
Redactie
Dit artikel is gepubliceerd in
GU2020mrt

Nationaal Register

Jan van Nassaustraat 93
2596 BR Den Haag
T 070-324 30 91
info@nationaalregister.nl

Volg ons op social media

Governance Update nieuwsbrief