Doe mee met het Nationaal Commissarissen Onderzoek 2020!

Onderzoek
Centraal thema: langetermijnwaardecreatie

Langetermijnwaardecreatie is het centrale thema in het Nationaal Commissarissen Onderzoek 2020. Neem als commissaris of toezichthouder ook deel aan het onderzoek en help zo de kennis over het uitgevoerde toezicht vergroten.

In de laatste Corporate Governance Code heeft langetermijnwaardecreatie een prominente plek gekregen. Dit wordt vervolgens nader uitgewerkt in de bepalingen die gaan over de strategie van de onderneming, het beloningsbeleid en de cultuur in de onderneming. Governancecodes in de publieke sector richten zich vaak al langer op de meer maatschappelijke doelstellingen van de sector en de organisatie. Graag doen wij nu onderzoek naar de wijze waarop commissarissen en toezichthouders naar langetermijnwaardecreatie kijken, hoe ze hun toezichtrol hierbij invullen en in hoeverre de verschillende aspecten van langetermijnwaardecreatie inzichtelijk en meetbaar gemaakt kunnen worden.

Bijdragen aan debat

Het Nationaal Commissarissen Onderzoek wordt dit jaar voor de elfde keer uitgevoerd. In de afgelopen jaren heeft het onderzoek tot meerdere publicaties geleid en heeft het bijgedragen aan het debat rondom bestuur en toezicht in verschillende sectoren. Een paar honderd commissarissen en toezichthouders in deze sectoren, waaronder beursvennootschappen, familiebedrijven, zorginstellingen, woningcorporaties, et cetera, doen mee en vergroten daarmee onze kennis over het uitgevoerde toezicht. Net als in voorgaande jaren wordt het onderzoek uitgevoerd door Prof. Dr. Mijntje Lückerath-Rovers (Tilburg University/TIAS) en Prof. Dr. Auke de Bos RA (Erasmus Universiteit).

Resultaten worden gepubliceerd in Jaarboek Corporate Governance  

Wij stellen het zeer op prijs als u ook dit jaar weer mee wilt werken aan het Nationaal Commissarissen Onderzoek. Het invullen van de enquête zal ongeveer 15 minuten in beslag nemen. Uw antwoorden worden anoniem verwerkt en zullen door ons vertrouwelijk worden behandeld. De enquête sluit op 28 april en de resultaten worden door ons in de loop van 2020 gepresenteerd en gepubliceerd in het Jaarboek Corporate Governance.

Link voor deelname

Als u aan dit onderzoek wilt deelnemen, klik dan op onderstaande link:

https://nl.surveymonkey.com/r/GU_NCO2020

Dank voor uw medewerking!

Auteur(s)
Redactie
Dit artikel is gepubliceerd in
GU2020mrt

Nationaal Register

Jan van Nassaustraat 93
2596 BR Den Haag
T 070-324 30 91
info@nationaalregister.nl

Volg ons op social media

Governance Update nieuwsbrief