'Disrupt yourself or someone else will'

Technologie
Hoe artificiële intelligentie en robotics onze wereld gaan veranderen

Organisaties kunnen zich voorbereiden op artificiële intelligentie en robotics door innovaties te omarmen, externe partnerships te sluiten, de kracht van digitalisering te benutten en te leren van elke stap, aldus Wassili Bertoen van Deloitte. Wijze lessen voor anticiperende commissarissen. 

Artificiële Intelligentie (AI) en robotics ontwikkelen zich razendsnel en gaan zorgen voor een disruptie in de manier waarop we werken en leven. Door razendsnelle rekenkracht te combineren met visuele sensoren en patroonherkenning, neemt AI steeds meer de rol van de mens in.

45% van de huidige banen verdwijnt

De impact van deze technologische ontwikkelingen is enorm. De MIT Technology Review voorspelt dat 45% van de huidige banen zal verdwijnen gedurende de komende twee decennia, als gevolg van AI en robotics. De komende jaren zal repeterende, manuele arbeid als eerste overgenomen worden door robots - dit in combinatie met andere opkomende technologieën zoals 3D-printing. Waar complexe en persoonlijke producten vroeger duur en ingewikkeld waren om te maken, wordt dat nu simpel en goedkoop.

Bestuurderloze auto

Maar de impact van AI en robotics blijft niet beperkt tot fabrieksarbeid. Zo onthulde Boeing enkele maanden geleden dat ze voor het eerst hadden geëxperimenteerd met een op afstand gestuurde F-16. Zonder piloot in de cockpit. Daarnaast zet Google de volgende stap in AI met de bestuurderloze auto. Het vervoer van personen en goederen zal drastisch veranderen als er geen menselijke bestuurders meer aan te pas komen. Ook in de gezondheidszorg zal technologie steeds vaker menselijke handelingen vervangen. Denk aan een robot in een verzorgingstehuis, die bewoners helpt om 's ochtends hun sokken aan te trekken. Betrouwbaar, en op termijn goedkoper dan menselijke verzorgers. De kosten van de zorg kunnen daardoor beheersbaar blijven naarmate Nederland verder vergrijst.

Gaat dat niet ten koste van de menselijke aandacht? Wordt zorgverlening koud en emotieloos? Natuurlijk zal een bewoner van een verzorgingstehuis nog steeds graag zijn kinderen en buurvrouw regelmatig willen zien. Menselijk contact blijft belangrijk. Maar een behulpzame robot kan daar een waardevolle aanvulling op zijn.

Nieuwe tijden, nieuwe arbeidsbehoeften

Ook hoogwaardige kennisarbeid zal niet immuun zijn voor de impact van AI en robotics. Denk aan computerprogramma's die nieuwsberichten genereren zonder tussenkomst van een journalist. Om een ander voorbeeld te noemen: in het onderwijs zal het veel makkelijker worden om automatisch persoonlijke leerprogramma's samen te stellen voor de individuele leerling of student. Journalisten en docenten zullen zichzelf dus opnieuw moeten uitvinden. Voor advocaten of accountants zal dat niet anders zijn.

Betekent de opkomst van AI en robotics dat er massale werkloosheid zal ontstaan? Maken machines de mens overbodig? Zulk doemdenken is niet nodig. Er zal bijvoorbeeld een groeiende behoefte ontstaan aan mensen die goed zijn in programmeren, software en robotica. En voor elk beroep dat in de huidige vorm verdwijnt, komt een nieuwe arbeidsvorm in de plaats. Hoe die er precies uit zal zien, is vooraf niet te voorspellen. De enige manier om dat te ontdekken is door bestaande aannames los te laten, nieuwe technologie volledig te omarmen en op de golven van verandering mee te surfen.

Onverwachte stroomversnelling

Het is verleidelijk om te denken dat het zo'n vaart niet zal lopen. Dat nieuwe technologieën zich lineair zullen ontwikkelen, terwijl er in werkelijkheid sprake is van exponentiële groei. Daardoor onderschatten we de snelheid waarmee innovaties ontstaan. Ons voorstellingsvermogen gaat vaak uit van hoe de wereld nu is ingericht. Maar concurrentie komt vaak uit onverwachte hoek, bijvoorbeeld van innovatieve start-ups die niet gehinderd worden door de conventies van bestaande businessmodellen.

Juist als je dat soort innovaties ook als grotere organisatie verkent en omarmt, ligt er een wereld van nieuwe mogelijkheden open. Dat vraagt erom dat je externe partnerships opzoekt. Dat je de volle kracht van digitalisering benut. En dat je continu leert van de stappen die je zet. Het zijn allemaal elementen van de 'Big Shift', die de komende jaren doorslaggevend zal zijn voor de concurrentie- en innovatiekracht van Nederland. Het is daarom goed dat TNO en het Ministerie van Economische Zaken onlangs opriepen tot nauwere samenwerking in Nederland op het gebied van robotics.

Wacht je met innoveren omdat een nieuwe technologie nog in de kinderschoenen staat? Dan loop je het risico dat je ineens voorbij gesneld wordt wanneer de ontwikkeling van zo'n technologie in een stroomversnelling komt. Zoals Peter Diamandis (Singularity University) zei tijdens de vorige Deloitte Executive Edge sessie voor CEO's: ‘Disrupt yourself or someone else will’.

Klik hier voor de volledige versie van het artikel. 

 

Auteur(s)
Wassili Bertoen
Dit artikel is gepubliceerd in
GU2014mei

Nationaal Register

Jan van Nassaustraat 93
2596 BR Den Haag
T 070-324 30 91
info@nationaalregister.nl

Volg ons op social media

Governance Update nieuwsbrief