Daniëlle Melis voorzitter Stichting Madurodam

Mutaties

Cyclus benoemt Michiel van den Berg

Michiel van den Berg is tijdens de AvA op 18 juni benoemd als nieuw lid van de raad van commissarissen bij Cyclus, afvalbeheer en reiniging regio’s Midden-Holland en Rijnstreek. Van den Berg is managing director bij Eneco, voorheen General Manager bij International SOS in de Verenigde Arabische Emiraten, Logistiek Directeur bij General Electric en verschillende rollen in de operatie bij de bouw van fabrieken in Ivoorkust en Nederland voor Cargill.

Daniëlle Melis voorzitter Stichting Madurodam 

Per 1 juli is Daniëlle Melis benoemd als voorzitter van het bestuur van Stichting Madurodam. Melis is opgeleid als bedrijfseconome, werkte jarenlang in de financiële sector en promoveerde in 2014 op het gebied van corporate governance. Ze bleef na haar promotie enkele jaren verbonden aan Nyenrode, onder meer als voorzitter van het Nyenrode Corporate Governance Instituut. Nog steeds doceert Melis over goed bestuur in diverse governanceprogramma’s voor bestuurders en commissarissen van Nyenrode en is zij verbonden aan het International Center for Financial Law & Governance van de Erasmus School of Law. Inmiddels ligt het zwaartepunt van haar werkzaamheden bij bestuur en toezicht, en zet Melis haar ervaring op dit gebied in als bestuurder of commissaris in de financiële sector én bij organisaties, instellingen en sectoren die een bijdrage leveren aan vooruitgang in een maatschappelijk relevante context.

Suzanne Keijl nieuwe commissaris Wadinko

Bij participatiemaatschappij Wadinko te Zwolle is Suzanne Keijl benoemd als lid van de raad van commissarissen. Suzanne Keijl is bijna 20 jaar partner bij PwC Nederland, daarnaast is zij lid van het Investment Committee InnovationQuarter Capital in Den Haag.

Benoeming Cees van Boven bij ROM-D

Cees van Boven is per 1 juli benoemd als lid raad van commissarissen bij de Regionale Ontwikkelings Maatschappij Drechtsteden (ROM-D). Van Boven heeft ruime ervaring, zowel aan de publieke kant als aan de private kant op het terrein van vastgoed, gebiedsontwikkelingen en (privaat)publieke samenwerkingen. Hij was onder meer van 2004-2006 Directeur Programma’s en Projecten en tevens plaatsvervangend Directeur-Generaal Ruimte bij het ministerie van VROM en is sinds 2016 bestuursvoorzitter Woonzorg Nederland.

Auteur(s)
Redactie
Dit artikel is gepubliceerd in
GU2020jul

Verder in deze Governance Update

Nationaal Register

Jan van Nassaustraat 93
2596 BR Den Haag
T 070-324 30 91
info@nationaalregister.nl

Volg ons op social media

Governance Update nieuwsbrief