Commissarissen ABN Amro stappen op

Mutaties

Commissarissen ABN Amro stappen op

ABN Amro heeft bekendgemaakt dat Steven ten Have en Frederieke Leeflang op de algemene aandeelhoudersvergadering in april 2019 hun functies neerleggen.

Steven ten Have is sinds 2010 lid van de raad van commissarissen van ABN Amro en vervulde na het aftreden van Olga Zoutendijk enkele maanden de functie van voorzitter ad interim.

Frederieke Leeflang was sinds 2016 lid van de raad van commissarissen, maar heeft inmiddels andere posities geaccepteerd die dichter bij haar interesses liggen.

Zij leggen hun functies neer om zo de bank de mogelijkheid te geven leden aan te trekken met meer ervaring in de financiële sector. ABN Amro heeft ook direct aangekondigd voornemens te zijn Michiel Lap en Anna Storåkers te benoemen.

Bron: Management Scope

==

Martika Jonk nieuwe commissaris Heijmans

Heijmans heeft bekendgemaakt voornemens te zijn Martika Jonk te benoemen als lid van de raad van commissarissen.

Martika Jonk is partner van advocatenkantoor CMS, lid van de raad van commissarissen van Gasunie, lid van de raad van toezicht van het St. Antoniusziekenhuis en lid van de raad van toezicht van het Catharinaziekenhuis.

De benoeming van Jonk hangt samen met het aftreden van Sjoerd van Keulen in april 2019. In voorbereiding hierop wordt de raad van commissarissen tijdelijk uitgebreid naar zes leden.

Bron: Management Scope

==

Henk Broeders nieuwe commissaris PGGM

Henk Broeders is per 1 november 2018 toegetreden tot de Raad van Commissarissen van PGGM NV. Hij neemt in de RvC zitting in de Audit-, Risk en Compliancecommissie.

Broeders (53) heeft sinds eind jaren negentig in verschillende verantwoordelijkheden gewerkt voor McKinsey & Company, meest recent als senior partner bij McKinsey Toronto. Daarvoor werkte hij bij Unilever. Hij is voorzitter van het bestuur van de stichting Hanarth Fonds (kankeronderzoek), bestuurslid van Stichting Steun Amsterdam Alzheimer Centrum en commissaris bij het Alexander Monro borstkanker ziekenhuis. Broeders is opgeleid als elektrotechnicus aan TU Delft.

Bron: PGGM

==

Alberda treedt terug uit raad van commissarissen AZ

Joop Alberda fungeert niet langer als lid van de raad van commissarissen van AZ. De voormalige volleybalcoach vindt dat zijn werk erop zit bij de Eredivisie-club.

Alberda nam zes jaar geleden zitting in de rvc van AZ, omdat hij zich "aangetrokken voelde tot de visie en het consistente beleid" van de Alkmaarders.

De rvc van AZ bestaat nu uit twee personen: René Neelissen en Bert Molenaar. Wie de opvolger van Alberda wordt, is nog niet bekend.

Bron: nu.nl

==

Linda Hovius en Kees Pingen beoogd commissaris FloraHolland

De Raad van Commissarissen van bloemen- en plantenveiling FloraHolland zal tijdens de Algemene Ledenvergadering op 6 december a.s. Linda Hovius en Kees Pingen voordragen als respectievelijk extern commissaris en lid-commissaris van FloraHolland. Mariëlle Ammerlaan en Joris Elstgeest zullen afscheid nemen als commissarissen. Eerder dit jaar heeft Caroline Princen al laten weten zich niet herkiesbaar te stellen omdat haar commissariaat niet meer te combineren was met haar andere werkzaamheden.

Hovius is onafhankelijk boardroom consultant. Daarvoor was zij founding partner van Aberkyn, een internationaal adviesbureau gespecialiseerd in leiderschap en organisatietransformatie. Eerder was zij lange tijd verbonden aan McKinsey & Company. Hovius zal tevens voorzitter worden van de remuneratie commissie.

Pingen is mede-eigenaar en algemeen directeur van Smit Kwekerijen uit Sappemeer. Smit Kwekerijen kweekt al meer dan 30 jaar een grote diversiteit aan planten die met zorg verzameld en uitgekozen worden op plekken over de hele wereld. Met meer dan 160.000 m2 en meer dan 200 medewerkers is Smit Kwekerijen één van de toonaangevende kwekerijen in Europa.

Bron: AgriHolland

==

Marijke Folkers-in ’t Hout nieuwe voorzitter raad van commissarissen Avebe

Tijdens de vergadering van de raad van commissarissen van zetmeelconcern Avebe op 1 november is Marijke Folkers-in ’t Hout benoemd tot voorzitter. Zij volgt Hans Hoekman op, die na 25 jaar afscheid neemt van het bestuurlijk werk bij Avebe. De nieuwe voorzitter van de raad van commissarissen is mede-eigenaar van een akkerbouw-, pluimvee- en varkensbedrijf en heeft naast bestuurlijke ervaring, ruime ervaring in het bedrijfsleven. Zij is in 2016 door de ledenraad benoemd tot lid van de raad van commissarissen.

Bron: FoodHolland

==

Voormalig Deloitte topman Roger Dassen krijgt RvC-zetel bij DNB

De voormalig bestuursvoorzitter van het Nederlandse kantoor van Deloitte, Roger Dassen, is toegevoegd aan de Raad van Commissarissen van De Nederlandsche Bank (DNB). Per 1 oktober volgt de huidige CFO van ASML ervaren econoom en accountant Jaap van Manen op bij de centrale bank, die dan terugtreedt als commissaris.

Roger Dassen heeft een sterke bedrijfseconomische achtergrond. Zijn brede nationale en internationale ervaring en kennis op het gebied van onder meer accountancy, audit en assurance zijn grotendeels terug te voeren op zijn ruim 30 jaar lange loopbaan bij Deloitte. 22 jaar daarvan fungeerde hij als Partner en hij bekleedde bovendien jarenlang de rol van Bestuursvoorzitter van Deloitte Nederland, waarbij hij tevens fungeerde als global vice chairman risk, regulatory and public advisory. In 1988 startte hij bij het Big Four accountancy- en advieskantoor als registeraccountant, na het afronden van zijn opleiding Accounting en Auditing aan de Universiteit van Maastricht.

In juni van dit jaar maakte Dassen de overstap naar chipfabrikant ASML, waar hij sindsdien de rol van CFO bekleedt. Ook is hij al 22 jaar als Hoogleraar Auditing verbonden aan de Vrije Universiteit Amsterdam.

Bron: Consultancy.nl

Auteur(s)
Redactie
Dit artikel is gepubliceerd in
GU2018nov

Verder in deze Governance Update

Regeldruk en rolvastheid

Verslag symposium intern versus extern toezicht

Haagsche bazen

Roulatie van topambtenaren kan risico’s met zich meebrengen

‘Liever leren door ervaring delen dan door kennis opdoen?’

Professionalisering van toezichthouders

Is iedereen aan tafel (mede-)beleidsbepaler?

Adviseur wil erbij horen, maar is dit wenselijk?

Een schip is zo zeewaardig als de bemanning

Best practice: cases en toezichtkwesties

Invoering AVG vordert moeizaam

‘De inspiratie ontbreekt’

On Board

Commissarissen en toezichthouders in de media

Nationaal Register

Jan van Nassaustraat 93
2596 BR Den Haag
T 070-324 30 91
info@nationaalregister.nl

Klik hier voor ons Privacybeleid

Governance Update nieuwsbrief

Volg ons