Commissarissen

Mutaties

Pauline van der Meer Mohr wordt non-exec bij de Britse Bank HSBC

Brittannia rules the Waves. Dus als een Bitse bank belt voor een commissariaat, zeg je geen nee. Pauline van der Meer Mohr zei dan ook ja en wordt per 1 september non-executive director bij de bank. Haar ervaring als voormalig lid van de Monitoring Commissie Banken komt daarbij goed van pas.

Wel jammer dat Van der Meer Mohr haar functie als voorzitter van de raad van bestuur van Erasmus Universiteit Rotterdam begin 2016 zal opgeven omdat die niet te combineren zou zijn met haar nieuwe  toezichtfunctie. Van der Meer Mohr is verder commissaris bij ASML en DSM.

Vrouw volgt vrouw op

Nog een vrouw bij een bank. Bernadette Langius is de nieuwe commissaris Van Lanschot. Ze volgt Heleen Kersten op, die na zes jaar gefungeerd te hebben als  bestuursvoorzitter van advocatenkantoor Stibbe daar weer werkzaam is als advocaat en die functie niet kan combineren met haar toezichtpositie bij de bank.

Langius was van 1984 tot 2010 werkzaam bij ABN Amro en is sinds 2011 lid van het College van Bestuur van de Vrije Universiteit Amsterdam.

Tijdelijke overlapping binnen rvc om deskundigheid te borgen

Bij zorgverzekeraar Menzis is Hanny Kemna benoemd als lid van de raad van commissarissen. De ledenraad van Menzis heeft met haar benoeming ingestemd. Daarnaast is Kemna cmmissaris bij BinckBank en Nictiz.

Door de benoeming van Hanny Kemna bestond de raad van commissarissen tijdelijk uit zeven personen. Vanaf 15 juni bestaat de raad weer uit zes leden, want dan eindigt de termijn van Robin  Linschoten. Deze manier van opvolgen, waarbij er een periode bestaat van tijdelijke uitbreiding van de RvC, heeft als doel de deskundigheid van de raad te versterken en te borgen.

 

 

 

Auteur(s)
Redactie
Dit artikel is gepubliceerd in
GU2015jun

Nationaal Register

Jan van Nassaustraat 93
2596 BR Den Haag
T 070-324 30 91
info@nationaalregister.nl

Volg ons op social media

Governance Update nieuwsbrief