Aan de andere kant van de tafel

Mutaties

Peter Paul de Vries is benoemd tot commissaris bij beursbedrijf Euronext Amsterdam.

De Vries is topman van de beursgenoteerde investeringsmaatschappij Value8. ‘PPF’ was jarenlang directeur van de Vereniging van Effectenbezitters (VEB). In die hoedanigheid maakte hij het bestuurders en commissarissen van beursfondsen vaak lastig op aandeelhoudersvergaderingen. Bij Euronext heeft hij als medetoezichthouders voorzitter Rijnhard van Tets en Jan-Michiel Hessels naast zich. De Vries is ook commissaris bij Snowworld.

Nieuwe vrouw op de bank

NIBC heeft de Belgische Kathleen Steel tot lid van de raad van commissarissen benoemd. Steel is daarnaast lid van de board en van het audit-, risk- en compliancecommittee van Fidea Verzekeringen en lid van de board en voorzitter van het auditcommittee van Flanders Investment & Trade. Verder heeft zij haar eigen bedrijf K-Steel. Voorheen was Steel hoofd corporate communications van Ageas en chief marketing officer en lid van het retail management committee van Fortis Bank.

President-commissaris Wim van den Goorbergh van NIBC zegt in het persbericht over Steel: 'Haar ervaring in de bank- en financiële sector omvat een breed spectrum van disciplines. We zijn verheugd om haar aan boord te hebben.' Ook ceo Paulus de Wilt verwelkomt Steel met open armen: ‘Met deze benoeming is 22% van onze raad van commissarissen vrouw en we hebben vijf verschillende nationaliteiten binnen de RvC. Dit past bij onze ambitie om de diversiteit te vergroten in onze organisatie, inclusief het senior management en de raad van commissarissen.’

Ingenieuse Duitse

Ook Grontmij wil weer een vrouw toevoegen aan de raad van commissarissen: Christine Wolff. Haar benoeming zal ter goedkeuring aan de aandeelhouders voorgelegd tijdens de jaarlijkse vergadering op 12 mei 2015. Tot die tijd zal Wolff als adviseur optreden. Wolff heeft meer dan twintig jaar gewerkt in de ingenieursbranche. In haar laatste functie was de Duitse als directeur verantwoordelijk voor de activiteiten in Europa en het Midden-Oosten voor het Amerikaanse bureau URS.

Voormalig Imtech-topman René van der Bruggen stelt zich niet verkiesbaar en zal na het aflopen van zijn termijn, mei volgend jaar, uit de RvC van Grontmij vertrekken. Hij was sinds 2010 lid.

Mourits naar Sophia

Nog een vrouw en wel bij Sophia Revalidatie. Daar is Marian Mourits per 1 september 2014 benoemd tot lid van de raad van commissarissen. Zij volgt Els van der Wilden op die de functie ad-interim vervulde. Mourits is werkzaam in het UMCG als hoofd van de onderafdeling gynaecologische oncologie. Ze is ook lid van de raad van toezicht van Stichting Oranjewoud in Heerenveen

Auteur(s)
Redactie
Dit artikel is gepubliceerd in
GU2014sep

Nationaal Register

Jan van Nassaustraat 93
2596 BR Den Haag
T 070-324 30 91
info@nationaalregister.nl

Volg ons op social media

Governance Update nieuwsbrief