Masterclass ICT, digitalisering & innovatie in de boardroom

  • Home
  • Masterclass ICT, digitalisering & innovatie in de boardroom

Masterclass ICT, digitalisering & innovatie in de boardroom

De Digitale Transformatie wordt een steeds belangrijker onderwerp aan de bestuurstafel. Afhankelijk van het type organisatie en de sector waarin men werkt, is het een kwestie van overleven, beter inspelen op klantwensen met nieuwe diensten, effectiever worden in de bedrijfsvoering dan wel actief volgen en op het juiste moment instappen. De vraag is hoe je als commissaris/toezichthouder met dit omvangrijke thema omgaat. Recente onderzoeken geven aan dat dit onderwerp onvoldoende op de agenda staat en dat vaak de kennis en ervaring aan tafel ontbreekt om op een goede, inhoudelijke en zinvolle manier de dialoog met het bestuur te voeren.

De vraag is daarmee wat je als commissaris/toezichthouder moet weten om de Digitale Transformatie te agenderen en het gesprek te voeren. Hoe doet u dat? Welke vragen kunt u stellen? Wat moet u hiervoor weten? Op welke manier kunt u de antwoorden aan tafel op waarde schatten?

Op welke manier dient Digitalisering in de strategie aan de orde te komen en wanneer is dit zinvol? Is het bestuur vaardig, zijn de juiste competenties in de organisatie aanwezig en is men in-control? Wat gebeurt er bij IT-calamiteiten zoals een hack of een DDOS attack op de website? En zijn al die grote IT-projecten wel onder controle?

Om de juiste vragen te kunnen stellen, dient elke commissaris over basiskennis met betrekking tot de Digitale Transformatie te beschikken. In deze online masterclass bespreken we de thematiek aan de hand van basiskennis over de Digitale Transformatie, reiken we vragen aan voor het gesprek in de boardroom, gaan we in op vragen van de deelnemers en bieden we gelegenheid tot digitaal netwerken.

Onderwerpen die in deze masterclass aan de orde komen zijn:

  • Basiskennis over IT en digitalisering die iedere commissaris/toezichthouder moet bezitten;
  • Op welke manier kan toezicht worden gehouden op de Digitalisering en waarop te letten;
  • Aandacht voor nieuwe ontwikkelingen en trends en hoe deze op waarde te schatten;
  • Actuele onderwerpen zoals algorithmen, big data, privacy (AVG) komen aan de orde;
  • Hoe te agenderen en met welke vragen kan het gesprek over Digitalisering worden gevoerd.

Als voorbereiding op de masterclass wordt tevoren een reader met relevante artikelen en een aantal links naar videomateriaal gestuurd.

Docenten

Arnoud Klerkx

Drs. Arnoud Klerkx (1973) is lid van de raad van bestuur bij de Kramp Groep als Chief Digital Officer, waarbij hij verantwoordelijk is voor e-business, digitalisering en IT. Hij heeft meer dan 20 jaar ervaring in klantbediening, innovatie, digitaal en IT in zowel management advies rollen (Accenture en Gartner) als ook senior lijnmanagement posities (Robeco, Ziggo en Sanoma Learning). Hij heeft tevens meer dan 10 jaar ervaring als commissaris bij onder andere de landelijke woningcorporatie voor ouderen Habion en de Consumentenbond met als aandachtsgebieden financiën, IT en digitalisering. Hij is auteur van diverse (wetenschappelijke) artikelen over Toezicht op IT en is tevens gastdocent bij de commissarissen opleiding op de Erasmus Universiteit. In 2015 is hij verkozen tot CIO van het jaar.

Arnoud is docent in ons masterclass programma en in het programma High Level Toezicht

Praktische informatie

donderdag 29 oktober 2020 - 15:00 uur tot 21:00 uur
Kosten voor deelname: 
€ 795,00
Aanmelden

Deze masterclass op een ander moment volgen?

vrijdag 25 september 2020

Nationaal Register

Jan van Nassaustraat 93
2596 BR Den Haag
T 070-324 30 91
info@nationaalregister.nl

Volg ons op social media

Governance Update nieuwsbrief