Introductie Commissariaat en Toezicht

Introductie Commissariaat en Toezicht

vrijdag 15 maart 2019 - 09:30 uur tot 16:30 uur

Hoe word ik commissaris? Deze interactieve masterclass is bedoeld voor professionals die zich willen oriënteren op het vak van commissaris of lid raad van toezicht. De doelstelling van deze dag is om de deelnemers voldoende inhoudelijk en praktisch inzicht te geven in het commissariaat. Op basis hiervan kunt u een eerste inschatting maken of een commissariaat of lidmaatschap in een raad van toezicht iets voor u is.

Deze masterclass wordt meerdere keren per jaar aangeboden. De data volgen binnenkort.

Onderwerpen die aan de orde komen, zijn onder andere:

  • inleiding good governance
  • commissaris oude en nieuwe stijl
  • interactief deel o.b.v. ‘real life’ en cases
  • planning & control cyclus
  • samenwerking binnen de raad
  • rollen van de commissaris (betrokken vs op afstand)
  • hoe kom ik in beeld voor een commissariaat?

Trudy Blokdijk

Mr. Trudy Blokdijk adviseert en evalueert Raden van Commissarissen en Raden van Toezicht, en is daarnaast als onderzoeker en docent Bestuur en Toezicht verbonden aan TiasNimbas Business School (Universiteit Tilburg). Ze studeerde Economie en Rechten in Amsterdam en Nijmegen, en specialiseerde zich naderhand op het gebied van Commissariaat en Toezicht. Eerder werkte ze in het bedrijfsleven, het onderwijs en de zorgsector, en was zij als Inspecteur Gehandicaptenzorg en loco Secretaris-Generaal OCW verbonden aan de Rijksoverheid.
 
Naast haar dagelijkse werkzaamheden is Trudy Blokdijk door de jaren heen actief geweest als lid van Raden van Toezicht/Commissarissen, Besturen en Adviescommissies. Momenteel is zij in deze zin betrokken bij een zevental organisaties, waaronder de Kiesraad.

Annelies de Groot Kooijman

Annelies de Groot Kooijman (1961) is consultant van Nationaal Register op het gebied van Search & Selectie, Boardroomadvies, de NR Academy en het Kenniscentrum. Zij is Managing Partner van Laergo B.V. en werkt als strategisch gesprekspartner voor directieleden, commissarissen en toezichthouders.

Daarnaast is Annelies de Groot Voorzitter van de Raad van Commissarissen van Danone Baby and Medical Nutrition Nederland, Voorzitter van de Raad van Toezicht van Bevolkingsonderzoek Zuid-West, Lid van de Raad van Commissarissen van Vestia en Lid van de Raad van Toezicht van Middin. Ook vervult zij een aantal onbezoldigde bestuurs- en commissiefuncties.
Zij werkte achtereenvolgens bij FrieslandCampina, Nutricia/Danone, Corinthe, T-Mobile/Deutsche Telekom en Synthon; internationale, dynamische en ambitieuze ondernemingen die haar letterlijk over de hele wereld hebben gebracht.
Annelies is afgestudeerd aan de Universiteit Leiden in het Nederlands Recht, met als specialisatie Arbeidsrecht.

€995,00

Ook op deze dag

Op deze dag zijn geen andere masterclasses

Nationaal Register

Jan van Nassaustraat 93
2596 BR Den Haag
T 070-324 30 91
info@nationaalregister.nl

Klik hier voor ons Privacybeleid

Governance Update nieuwsbrief

Volg ons