ICT, digitalisering & innovatie in de boardroom

ICT, digitalisering & innovatie in de boardroom

dinsdag 01 oktober 2019 - 14:00 uur tot 20:00 uur

Met het toenemende belang van IT en digitale innovatie in de kern van ondernemingen en organisaties, komt het onderwerp steeds hoger op de agenda van de raad. Deze masterclass geeft u een kennismaking en basiskennis over IT en toezichthouden, waarbij aan de orde komt welke aandachtspunten voor u in de raad van commissarissen van belang zijn. 

Behandeld worden onder meer:

  • (minimale) kennis over IT en innovatie die iedere commissaris/toezichthouder moet bezitten
  • nieuwste IT-ontwikkelingen en trends
  • op welke IT-onderwerpen toezicht gehouden moet worden en waarop te letten
  • de gevolgen voor de agenda en vraagstelling vanuit de raad

Ries Bode

Ries Bode BSc (1957) is directeur/eigenaar van Management in Motion en is meer dan 15 jaar actief als interim directeur en heeft uiteenlopende opdrachten uitgevoerd als directeur IT/CIO en programmadirecteur. Hij is acht jaar actief als commissaris en toezichthouder en digi-commissaris in de RvC van Portbase BV en Result Laboratorium BV, tevens lid van het auditcommittee. Verder is hij lid Raad van Advies PortingXS BV. Bestuurlijk actief als voorzitter van het bestuur van Bureau Telematica Binnenvaart en Binnenvaart.nl. Ries volgde de Nyenrode Commissarissen Cyclus en DeNieuweCommissaris en is ingeschreven in het register van Certified Board Members (RCBM.nl). Ries publiceert over Toezicht en IT/Digitalisering o.a. in CIO Magazine en het Jaarboek Corporate Governance 2016. Is spreker op diverse ronde tafel bijeenkomsten over dit onderwerp. Belangrijke werkervaring deed hij op als senior manager en directeur bij KPN, algemeen directeur UUnet (tegenwoordig Verizon Business) en directeur IT/CIO bij Ziggo en de Goudse.

Arnoud Klerkx

Arnoud Klerkx MSc (1973) is als Chief Technology Officer en lid van de Raad van Bestuur van Sanoma Learning verantwoordelijk voor de digitale transformatie. Hij heeft meer dan 20 jaar ervaring in klantbediening, IT, innovatie en digitalisering in zowel management advies rollen (Accenture en Gartner) als ook senior lijnmanagement posities (Robeco, Ziggo en Sanoma Learning). Hij heeft tevens 10 jaar ervaring als commissaris bij onder andere de Consumentenbond en Habion met als aandachtsgebieden financiën, IT en digitalisering. Hij is auteur van diverse (wetenschappelijke) artikelen over Toezicht op IT en is tevens gastdocent op Universiteit Nyenrode voor digitalisering en klantmanagement.

€795,00

Ook op deze dag

Op deze dag zijn geen andere masterclasses

Nationaal Register

Jan van Nassaustraat 93
2596 BR Den Haag
T 070-324 30 91
info@nationaalregister.nl

Klik hier voor ons Privacybeleid

Governance Update nieuwsbrief

Volg ons